HTC Beskyller Apple för design stöld

HTCs nya One A9 är kraftigt kritiserad för att designen är väldigt lik den senaste iPhone 6s men HTC menar att det är Apple som har kopierat deras design och inte tvärt om.

Vad kom först hönan, ägget eller iPhone? En chef på HTC säger att det inte är någon av dom nämnda.

Chefen på HTC säger till kinesiska media att den senaste modellen från den taiwanesiska tillverkaren inte är kopierad från Apples iPhone utan tvärtom:

”Vi kopierar inte. Vi gjorde en helgjuten aluminium modell redan 2013. Det är Apple som har kopierat oss särskilt när det kommer till antenndesignen på baksidan. Säger Jack Tong, president HTC North Asia under ett press evenemang för releasen av HTC One A9.

 

HTC One M7

 

Slogan för HTC One A9 på websidan säger ”Design Worth Imitating”, men för ögat ser den ut som en blek imitation av iPhone 6. Precis som dom senaste iPhone modellerna har HTC One A9 en metalldesign, antennlinjer på baksidan och en utstående kameralins.

För HTC försvar säger Tong att HTC redan 2013 metallgjuten modell och det vad HTC One M7 med en aluminium design och även den med antennlinjerna på baksidan. Och dessa saker är ”Design worth imitating”. One M7 hade även Beats Audio! Säger Tong och menar att HTC One A9 är en självklar utveckling från One M7.

” One A9 är tunnare och lättare än våra tidigare modeller i med aluminium skal. Det här är en förändring och utveckling och vi kopierar inte” säger Jack Tong.

HTCs Senior global online communications manager, Jeff Gordon har även på en tweet sagt: HTC modeller från 2013 banade vägen för iPhone 6 2014.